2005

Hyvät Ruokolaisen suvunjäsenet!

Olimme jälleen kokoontuneet tapaamistilaisuuteen. Ensin edellisestä tapaamisesta pienentynyt joukkomme kiersimme Nurmeksen hautausmaalle haudattujen omaistemme haudoilla viettämässä lyhyen muistelu- ja hiljaisen hetken viettämisen merkeissä. Paljon sieltä hautamuistomerkkejä löytyi, jokaisella haudalla oli joku tai jotkut omaisista mukana. Sinne oli myös pari päivää aikaisemmin tuotu serkkumme Kauko Ruokolaisentuhkauurna.

Pysähdyimme myös muualle haudattujen muistomerkillä ja kertasimme, ketä oli haudattu muihin multiin.Ruokolam ukin ja mummon haudalla otimme yhteiskuvan, jonka ja mahdollisesti muitakin kuvia Martti antaa omille netti- sivuille. Haudalta ajoimme sitten letkassa Pielisen (ei Nurmesjärven) rannalla sijaitsevaanMännikkölänpirttiin joka on noin 6 km:n päässä Porokylästä. Siellä meitä odotti maukas lohisoppa sekä kakkukahvit. Allekirjoittanut kertoili sukututkimuksen nykytilannetta, juurikaan uutta ei edellisestä ole, johtuen eniten siitä etten ole jaksanut lähteä penkomaan kirkkoherran viraston mikrofilmejä joita kyllä aikaisemmin olen tutkinut paljonkin. JaNet:ssä ei ole läheskään kaikkia vielä saatavissa koska tietojen päivittäminen on kesken (Huom! Kyllä ne kuolinsyytkin siellä on, en vaan ollut niihin kiinnittänyt huomiota aikaisemmin koska olen keskittynyt nimiin ja syntymäaikoihin) Jos jotakin kiinnostaa niin http://www.genealogia.fi ovat avoinna jokaiselle, sieltä sivuja aukomalla löytyy paljon tietoa mutta meidän sukuamme onkovinkin vajaasti. En jätä asiaa kesken jos pääkoppa vähänkin toimii että voin ainakin kotona tehdä sitä.<br><br> Lisäksi oli hauska tavata sekä teitä jotka olette olleetaikaisemminkin että teitä jotka olitte nyt ensimmäistä kertaa mukana, kiitos siitä jokaiselle. Ja oli hauska nähdä että suku jatkuu, sen verran nuorisoa olimyöskin.

Ehkä jotakuta joskus alkaa kiinnostaa se, mistä me olemme ja silloin on jo paljon tietoa olemassa kun meistä aika jättää. Niinpä sovimmekin että kolmen vuoden päästä tapaamme jälleen samoissa merkeissä. Nyt kiinnostus kohdistui Tolkeen traagisiin tapahtumiin 1918 jonka johdosta sovimme tapaavamme Lieksassa ja siellä voisimme käydä hautamuistomerkillä sekä tapahtumapaikallaTolkeen tien varressa.

Kaisulle lähinnä muutokset ja täydennykset sukuluetteloon ruokolaiset(at)gmail.com

Hyvää jatkoa!

Tavataan viimeistään Lieksassa

Terv. Maija- Liisa
puh. 0400- 275270
maija-liisa.kettunen(at)elisanet.fi
(Huom! Roskapostituksen estämiseksi yllä olevissa sähköpostiosoitteissa (at) tarkoittaa @-merkkiä.)

Kuvat Martti ja Marjatta Piironen

Ruokolaiset004

Ruokolaiset008

Ruokolaiset009

Ruokolaiset012

Ruokolaiset013

Ruokolaiset015

Ruokolaiset016

Ruokolaiset017

Jätä kommentti