2008

Serkut ynnä muut Ruokolaisten sukuun kuuluvat!

Saimme viettää mielestäni antoisan päivän Lieksassa 28.6. Erikoista oli se että kävimme Suomenkin historiaan (vielä osin salassa pidettyyn) kuuluvien tapahtumien muistomerkeillä. Melko varmasti, vaikka ei vielä varmuudella todistetusti samaan sukuun kuuluvat Ruokolaisen veljekset ovat v. 1918 Suomen kansalaissodan aikana saaneet surmansa erittäin ikävällä tavalla. He saivat viimeisen leposijansa Lieksan vanhalla hautausmaalla jossa olevalle muistomerkille laskimme kukkalaitteen. Samoin kävimme kaukana Tolkeessa em. veljesten murhapaikalla jossa olevalle muistomerkille laskimme myös samanlaiset kukkaset.

Muuten päivä jatkui seurustellen toistemme kanssa, muistellen menneitä ja kertoen hieman toisistaan poikkeaviakin mutta kuitenkin tärkeitä tietoja sukumme historiasta juuri edellä mainittuihin veljeksiin liittyen.

Seuraavan kerran kolmen vuoden kuluttua päätimme kokoontua Rautavaaran Metsäkartanolla. Jos haluatte ennakkoon siihen tutustua, voitten sen tehdä myös os. www.metsakartano.com

Kaisu laittaa tänne sivuille myös Martin Lieksassa ottamia kuvia, hän myös päivittää sivuja sitä mukaa kuin sinne tulee muutoksia perheissänne. Olisi hauska jos voisimme suvun historiasta kiinnostuneille tuleville sukupolville jättää mahdollisimman laajan dokumentin, se helpottaisi jatkossa tutkimista siitä ketä me olemme ja mistä me tulemme. Olen sitä mieltä että jo se että Lieksankin tapaamisessa oli nuoria, saattaa olla merkki kiinnostuksesta suvun historiasta. Ja tulevaisuudessa se on varmasti helpompaa kuin on ollut nyt. On mahdollisuus tutkia menneitä asioita www.genealogia.fi/historiankirjat -sivuilta. Kaikkia tietoja menneisyydestä sieltä ei kuitenkaan löydy, sivuja päivitetään jatkuvasti mutta työ on hidasta ja jota tekee Suomen sukututkimusseura.

Toivon kaikille sukulaisille ja heidän perheilleen ensiksi hyvää kesän jatkoa ja voimia että voimme v. 2011 kokoontua suurella joukolla Metsäkartanolle.

Maija- Liisa

Kuvat Martti ja Marjatta Piironen

Ruokolaiset28.6.08008

Ruokolaiset28.6.08010

Ruokolaiset28.6.08011

Ruokolaiset28.6.08012

Ruokolaiset28.6.08016

Ruokolaiset28.6.08022

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s